Genoeg innerlijke kracht en rust voor een fijne werkdag

Er kan veel in de weg zitten om op een rustige en functionele manier aan het werk te zijn. Negatieve gedachten, gevoelens van onzekerheid of andere vormen van mentale onrust hebben invloed op je nachtrust, concentratie en algehele gezondheid.

Wist je dat hier verandering in kan komen?
En je hoeft het niet allemaal alleen op te lossen. Samen met mij ga je werken aan je mentale vitaliteit en merk je verbetering in je stemming en werkplezier.

Ik ben Esther van der Weerd en ik ben psychosociaal therapeut bij Arbeidskrachtig. Het begeleiden van mensen naar een betere mentale gezondheid is mijn passie. Ik bloei op als ik anderen kan helpen bij het ontwikkelen van innerlijke rust om zo te komen tot beter functioneren op de werkvloer en een gelukkiger leven.

De therapie van Arbeidskrachtig helpt je bijvoorbeeld bij:

Verdriet over het verlies van toekomstperspectief. Het werk dat je deed lukt je niet (meer). Waar je je eerder als een vis in het water voelde, vraag je je nu af hoe je verder moet. Je emoties schieten alle kanten op: er is verdriet en er is wellicht ook boosheid over de situatie.
Onder begeleiding verwerk je wat er is gebeurd en komt er weer zicht op je mogelijkheden.

Paniek waardoor je regelmatig het overzicht kwijt bent. Je slaat vanbinnen op hol en raakt de grip kwijt. De meest logische handelingen lijken niet meer te lukken.
De emotionele reacties die je gedrag blokkeren kunnen met behulp van de therapie veranderd worden naar kalmte. Je leert je triggers kennen en ermee omgaan.

Verlegenheid waardoor een sociaal praatje maken, telefoneren, spreken in groepen en/of met zakelijke contacten niet lukt. Het geeft je een angstig gevoel. Misschien vermijd je situaties om deze angst uit de weg te gaan.
Een extravert persoon zul je wellicht niet worden, maar hoe fijn is het als je je op je gemak voelt en je durft te laten zien en horen. We gaan samen aan de slag met jouw zelfvertrouwen.

Onzekerheid. Je bent onzeker over je uiterlijk of vindt het lastig om met kritiek om te gaan. En krijg je een compliment? Dan durf je bijna niet te geloven dat het voor jou bedoeld is. Samen gaan we werken aan jouw zelfvertrouwen.

Frustraties. Je verlangen naar een rustiger leven of een ander doel lijkt steeds tegengehouden te worden door iets van buitenaf. Het lukt je niet om te bereiken wat jij graag zou willen neerzetten. Steeds laat je iets anders voorgaan. Wat maakt dat het niet lukt om te realiseren wat jij graag wilt? Je gaat samen met mij op zoek naar mogelijkheden en hoe jij leiding kan nemen over je eigen leven.

Psychosociale therapie is een laagdrempelige vorm van hulpverlening. Er zijn geen lange wachtlijsten en je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig. Het is een goed alternatief voor de reguliere GGZ waar je lang moet wachten tot je er terechtkunt.

Wil je weten of de therapie ook voor jou een goede keuze is? Ik nodig je van harte uit voor een oriënterend gesprek! Vervolggesprekken (van een uur) kosten 80 euro per gesprek.

De overheid wil dat iedereen goede zorg krijgt. Daarom is wettelijk vastgelegd wat goede zorg precies inhoudt. En wat er moet gebeuren als mensen een klacht hebben over de zorg. Dit staat in de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) en wordt geregeld via de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg.

Doordat ik ben aangesloten bij de NFG worden gesprekken vaak deels vergoed uit de aanvullende zorgverzekering (de-nfg.nl/vergoedingen.htm) en wordt ook de door mij aangeboden zorg bewaakt.