Mentale gezondheid en loopbaan

Psychosociale counseling is een waardevolle aanvulling op loopbaancoaching.  Je kan jezelf immers niet thuislaten als je naar je werk gaat. Tijdens counselingsgesprekken ga je op weg naar meer veerkracht om met stressvolle situaties om te gaan. Situaties die effect hebben op jouw functioneren en zorgen voor onvoldoende nachtrust, dwangmatig piekeren, onzekerheid en angstgevoelens.

Eerst onderzoeken we met aandacht en rust in welke situatie je je verkeert. Wat speelt er? Welke ervaringen heb je opgedaan? Wat is voor jou belangrijk in deze situatie?

Als dit helder is kijken we vanuit verschillende invalshoeken naar je probleem en ontstaat er inzicht. Je gaat meer begrijpen van jezelf en de situatie waar je mee worstelt.Deze invalshoeken kan ik bieden door mijn kennis van psychologie, medische basiskennis en gesprekservaring. Dit inzicht is soms al genoeg om de draad weer op te pakken en te zien wat er nodig is om weer vooruit te kunnen.

Als er na het komen tot inzicht behoefte is aan praktische modellen en methodes kan ik die bieden. Je ontwikkelt een door jou gekozen doel, zoals bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen, ontspanning of assertiviteit. 

Wees welkom en neem vrijblijvend contact met mij op om te zien of ik iets voor je kan betekenen.

Arbeidskrachtig
Gildestraat 1
8263 AH Kampen
06 – 43 82 16 49
info@arbeidskrachtig.nl